ABC Amsterdam
  |  Introductie  |  Nieuws  |  Contact  |  Steun & Adressen  |  Teksten  |  Achtergrond  |  Dossiers  | 
Introductie 
Nieuws 
Contact 
Steun & Adressen 
BE NL LUX 
AT DE CH 
ES PT IT 
Griekenland 
Oost Europa 
USA 
Teksten 
Mark Barnsley 
Thomas Meyer-Falk 
Achtergrond 
Dossiers 
Aachen 
Belgie 
Barcelona 6 
Hamed Hamed Belaid 
Roberto Catrino Lopez 
Spaanse Staat 






19.02.2008
Onderstaande brief werd geschreven door de anarchistische kameraad Diego, die momenteel opgesloten zit in de hoogbeveiligde gevangenis van Marcos Paz (Buenos Aires, Argentinië), gericht aan alle kameraden, binnen en buiten.


*Aan mijn vriend Gabriël en aan allen die strijden tegen de machtsmisbruiken - met hart, geest, bloed en wapens...*

**

**Ik wil jullie mijn solidariteit met de hongerstaking overbrengen die jullie tot 29 februari 2008 zullen houden. Ik wil jullie laten weten dat mijn solidariteit ideologisch is, vanuit het hart komt, vanuit vertrouwen en hoop komt, maar dat ze op dit moment niet fysiek kan zijn. Waarom? Ik leef als gevangene in het zelfvernietigingssysteem waarvan deze Instelling
gebruik maakt en die tegenover velen die hier opgesloten zitten werkt. Momenteel slaat het psychologische geweld van het Systeem over het fysiek geweld van de enen tegen de anderen. Jullie vergezellen in de hongerstaking zou me veel plezier doen, maar ik zou ook geïsoleerd zijn. Dit jaagt me niet zozeer schrik aan, maar zo zouden mijn kameraden het zonder mij moeten stellen en de toestand hier (de interne situatie van het paviljoen) is er geen van eenheid maar van gevecht tussen bendes om de wijze van samenleven te domineren (op een even onrechtvaardige manier als de Staat ons domineert). Onze groep is vreemd aan de idee van Macht over andere gevangenen. Wij willen vrijheid, vlucht, rebellie en met dat doel botsen we tegen de huurmoordenaars die het samenleven willen domineren, waarbij ze beschermd worden door de politie. Daarom kan ik mij niet afzonderen om de hongerstaking te vergezellen en mijn kameraden over te laten aan hun lot. Ik ben een kameraad in goede, slechte en nog slechtere tijden. Ik hoop dat jullie me begrijpen, mijn hart is bij de vrijheid, bij jullie, tegen de Staat en tegen diegenen die hoe zeer ze ook delinquenten zijn, met de politie onderhandelen voor hun belangen.


Aan de kameraden in hongerstaking: mijn hart, mijn solidariteit, mijn vriendschap. En aan jou, Gabriël, een stevige omhelzing.


...Aan de rebellen, de radicalen en diegenen die op zoek zijn naar liefde!


Organisatie, Directe Actie en Vrijheid.


Diego

19.02.2008