ABC Amsterdam
  |  Introductie  |  Nieuws  |  Contact  |  Steun & Adressen  |  Teksten  |  Achtergrond  |  Dossiers  | 
Introductie 
Nieuws 
Contact 
Steun & Adressen 
BE NL LUX 
AT DE CH 
ES PT IT 
Griekenland 
Oost Europa 
USA 
Teksten 
Mark Barnsley 
Thomas Meyer-Falk 
Achtergrond 
Dossiers 
Aachen 
Belgie 
Barcelona 6 
Hamed Hamed Belaid 
Roberto Catrino Lopez 
Spaanse Staat 






04.01.2007
Op donderdag 21 december is Juan gearresteerd in Girona door de Guardia Civil. Dit naar aanleiding van een internationaal opsporings- en aanhoudingsbevel dat was aangevraagd door Italië als gevolg van een onderzoek gebaseerd op het artikel 270 bis uit het Wetboek van Strafrecht (subersieve vereniging met terroristische doelen).

In juni 2006 werd Juan al gearresteerd in Italië voor weerstand en agressie tegen de autoriteiten, waarna hij vier maanden gevangen zat voordat de rechter besloot om het zogenaamde “obligo di dimora” op hem toe te passen. Deze beperkende maatregel bestaat uit de verplichting om in een dorp te verblijven zonder de mogelijkheid om daarvan weg te gaan. Bovendien zijn er dagelijks controles door de politie. Juan moest in een dorp verblijven in de provincie Mantova, terwijl hij in werkelijkheid zelf in een andere streek woonde. Na anderhalve maand besloot hij om op de vlucht te gaan, zoals hij tijdens het onderzoek al eens had gezegd. Men beschuldigt Juan ervan twee busjes van het bedrijf Trenitalia in brand te hebben gestoken. Dit bedrijf maakt zich schuldig aan de deportatie van immigranten uit de vernietigingscentra van de Italiaanse staat.

Een belangrijke rol is weggelegd voor de ijver van Palo Storari, jeugdrechter van de stad Trento, die een groot liefhebber is van de geïnstitutionaliseerde communicatiemedia. Wederom verenigen de repressieve apparaten van de staten zich in een poging om de anarchistische beweging door te lichten om de volledige controle te rechtvaardigen die nodig is om, wat zij de sociale vrede noemen, te garanderen. Juan is zo iemand die met zijn liefde voor de vrijheid de weg heeft gekozen voor de directe confrontatie om de mystificatie van die vrede te vernietigen die zo diep geworteld is in het autoritaire, de uitbuiting en gezag. In dit verband willen we de medeplichtigheid herhalen die de strijd verenigt van zij die binnen zitten of buiten zijn. We willen aanzetten om het pad te blijven volgen van de destabilisering van elke vorm van autoriteit.

Tot geen muur ons meer scheidt! Altijd met het hoofd omhoog!.
Juan vrij, allen vrij!
Tevreden om geen macht te hebben, blij om dat van anderen te vernietigen.

Momenteel zit Juan nog gevangen in Soto Del Real:

Juan Antonio Sorroche Fernandez
C.P. Ma 5 (Modulo 6)
Soto Del Real Apdo. 200 Colmenar Viejo
28770 Madrid
Spanje