ABC Amsterdam
  |  Introductie  |  Nieuws  |  Contact  |  Steun & Adressen  |  Teksten  |  Achtergrond  |  Dossiers  | 
Introductie 
Nieuws 
Contact 
Steun & Adressen 
BE NL LUX 
AT DE CH 
ES PT IT 
Griekenland 
Oost Europa 
USA 
Teksten 
Mark Barnsley 
Thomas Meyer-Falk 
Achtergrond 
Dossiers 
Aachen 
Belgie 
Barcelona 6 
Hamed Hamed Belaid 
Roberto Catrino Lopez 
Spaanse Staat 






Op deze bijeenkomsten gaat het Anarchist Black Cross Amsterdam vertellen wat er op dit moment gebeurt in Spanje met anarchistische gevangenen en de solidariteitsbewegingen buiten de gevangenismuren. Wij zullen dit doen met enkele voorbeelden uit de praktijk.

Ruben en Ignasi
Zo zal er gesproken worden over Ruben en Ignasi, twee anarchisten uit Barcelona die beiden zeer actief zijn in het ondersteunen van gevangenen. Zij zijn enkele maanden geleden opgepakt door de politie en worden verdacht van bomaanslagen tegen bedrijven die deel uitmaken van het repressieve gevangenissysteem.

Roberto Catrino Lopez
Ook willen we van de gelegenheid gebruik maken om het verhaal van de anarchist Roberto Catrino Lopez te vertellen. Hij heeft 15 jaar in de Spaanse gevangenis gezeten en heeft in die tijd aan meerdere opstanden en hongerstakingen deelgenomen; dit alles in de bittere strijd tegen het wrede gevangenisregime FIES. Vorig jaar is hij tijdens zijn verlof ontsnapt uit Spanje en maanden later hier in Nederland opgepakt. Op dit moment zit hij opgesloten in Nederland.
Begin maart hoort hij na een lang ziektebed dat hij HIV-besmet is. Een week later vraagt de Spanse staat om zijn uitlevering naar Spanje. Dit houdt in dat hij hoogstwaarschijnlijk niet levend de gevangenis zal verlaten.
Wij willen dan ook dat hij per direct wordt vrijgelaten en niet wordt uitgeleverd aan Spanje. Daar hebben we jouw hulp hard bij nodig.

Info-avonden met sprekers en film in Amsterdam
Zaterdag 6 mei: Molli, Van Ostadestraat 55 om 21.00 uur
Dinsdag 9 mei: Vrankrijk, Spuistraat 216 om 20.30 uur
Donderdag 11 mei: Joe’s Garage, Pretoriusstraat 28 om 19.00 uur