ABC Amsterdam
  |  Introductie  |  Nieuws  |  Contact  |  Steun & Adressen  |  Teksten  |  Achtergrond  |  Dossiers  | 
Introductie 
Nieuws 
Contact 
Steun & Adressen 
BE NL LUX 
AT DE CH 
ES PT IT 
Griekenland 
Oost Europa 
USA 
Teksten 
Mark Barnsley 
Thomas Meyer-Falk 
Achtergrond 
Dossiers 
Aachen 
Belgie 
Barcelona 6 
Hamed Hamed Belaid 
Roberto Catrino Lopez 
Spaanse Staat 






14.03.2007

In de nacht van zondag 21 op maandag 22 januari is een van onze vrienden en mede activist helaas op heterdaad betrapt, bij zijn uit verzet geboren sabotage actie. Na een periode van voorarrest heeft hij op vrijdag 2 februari moeten voorkomen en is veroordeeld tot 5 weken gevangenisstraf.

Toen op maandag 5 maart die 5 weken erop zaten, is hij echter niet vrijgelaten. Gedurende zijn gijzeling heeft onze vriend, zoals het de meeste actievoerders het al decennia betaamd, zijn bek gehouden tegen politie en justitie. Dat heeft hij nu moeten bekopen met opsluiting in vreemdelingen detentie.

De staat heeft met de door de rechter opgelegde celstraf geen genoegen genomen, en probeert zijn verzet opnieuw te breken door hem na het uitzitten van zijn straf opnieuw gevangen te houden. Onder de meest arbitraire omstandigheden die in het Nederlands penitentiair systeem denkbaar zijn, wordt hij gechanteerd zijn identiteit prijs te geven en zijn verzet te verlaten.

Wat het vreemdelingen(on)recht en het bijbehorende gevangenisregime feitelijk betekend is bekend: mensen worden gedwongen de tijd uit te zitten zonder enige vorm van privacy met 2 tot 4 personen op een cel, zonder toegang tot literatuur, opleiding of vertier, zonder contact met vrienden en bekenden, zonder uitzicht op toekomst, gedurende maanden, onder walgelijke omstandigheden vegeteren ze tot de staat een plek heeft gevonden om zich van hen te ontdoen.

Met de gevangenhouding van onze kameraad is opnieuw duidelijk geworden, dat deze vorm van repressie niet alleen toegepast kan worden op diegene die hun recht op bewegingsvrijheid op deze aarde invorderen, maar tegen iedereen die weigert zich te onderwerpen, zelfs als er geen wet erbij wordt overtreden!

Het zwijgrecht behoort tot de elementaire rechten van verdachten en zelfs veroordeelden in de zogenoemde rechtstaat. Als mensen dan de beweringen
diens architecten voor de verandering serieus nemen en zich consequent op dit recht beroepen, toont deze zogeheten rechtstaat dan haar ware gezicht: de beweerde grondrechten blijken een wassen neus waarop alles uit de kast wordt gehaald om de betreffende zover te krijgen er 'vrijwillig' afstand van te doen.

Zo ook in het geval van onze kameraad; die zijn 'effectieve' straf dus heeft uitgezeten, maar nu gechanteerd wordt, zijn anonimiteit op te geven door hem eindeloos vast dreigen te houden. Dit kan echter niet alleen hem overkomen, maar iedereen die naar aanleiding van een protest of verzetsdaad door de staat gevangen gezet wordt!

Onze kameraad zit in de deportatiebajes in Zeist (die heeft daar al 60 jaar traditie), en heeft onze steun hard nodig. Stuur hem dus een veelvuldig post en solidariteit naar:

NN PI 1308 M070122 0346
Detentienummer: 190.819
Postbus 111

3769 ZJ Soesterberg

Voor financiele bijdragen, (denk aan eten en drinken, maar ook telefoonkaarten; om ons allemaal te vertellen hoe het hem vergaat) kun je geld overmaken naar de rekening van ABC-Amsterdam: Giro 5171886.

Wij houden het ministerie van justitie en vreemdelingenzaken, de directeur van de bajes en haar cipiers verantwoordelijk voor de gevangenschap van onze kameraad. Stuur hen op vrijdag 16 maart, massaal onderstaande brief per post, mail, of fax, of bel je afgunst en woede over zijn detentie.

Immers, het kan een ieder van ons morgen ook gebeuren, laat dus daar, waar 'beleid' gemaakt wordt, weten dat wij rechtvaardigheid en vrijheid eisen.

Bovendien:

Heb je een idee voor collectieve actie die wij samen kunnen ondernemen om onze kameraad te steunen, laat het ons dan weten. Kom je meedoen als er acties komen (en die komen zeker); let dan op pamfletten en oproepen.


Solidariteit is een wapen!



Nog wat nuttige adressen:


Detentiecentrum Zeist

t.a.v. de Directie

Richelleweg 1-13

3769 AZ Soesterberg

tel: 0346-334700

fax: 0346-334720


Dienst Justitiele Inrichtingen

t.a.v. de Directie

Postbus 30132

2500 GC Den Haag


Minister van Justitie

Mr. E.M.H. Hirsch Ballin

Postbus 20301

2500 EH Den Haag

info@minjus.nl


Staatssecretaris van Justitie

Mevr. mr. N. Albayrak

Postbus 20301

2500 EH Den Haag


Landelijk Strafbureau Vreemdelingen Kamers

 

Postbus 20302

2500 EH Den Haag
tel: 070-3811210

fax: 070-3813041

lsvk@sgarr.drp.minjus.nl

---


 

Aan de directeur van Penitentiaire Inrichting Soesterberg vreemdelingenbewaring


Op het moment is bij u gedetineerd NN PI 1308 M 070122 0346.

 

Toen hij op maandag 5 maart 2007 zou worden vrijgelaten na een strafperiode van 6 weken is hij direct in handen gekomen van de vreemdelingenpolitie en na enkele dagen ondergebracht in uw inrichting, hetgeen ons zeer zwaar stoort en verontrust.

 

Onze vriend en bovengenoemde beroept zich bewust op zijn zwijgrecht, alsmede op het recht zijn identiteit niet prijs te geven. Hij heeft niet de plicht mee te werken aan zijn eigen veroordeling, iets waarvoor hij nu gestraft wordt. Reeds decennia lang weigeren activisten hun naam te geven of een verklaring af te leggen wanneer zij worden gearresteerd. De chantabele vreemdelingdetentie die deze weigering onze vriend nu heeft opgeleverd accepteren wij onder geen beding. Het is ons duidelijk dat justitie en haar sterke arm in dit geval een activist onder druk trachten te zetten zijn identiteit bloot te geven. Echter, hij is niet geneigd in te schikken vanwege chantage die hij met de vrijheid moet bekopen.


Mensen zullen, overal ter wereld, de ruimte nemen zich te manifesteren en activeren tegen uitbuiting onderdrukking en uitsluiting. Het zwaktebod van de staat om hen, die zich niet het zwijgen op laten leggen, op te sluiten; is tevens haar schuldbekentenis.


Wij kunnen niet toezien hoe, duizenden mensen voor maanden, zo niet jaren achter de tralies verdwijnen, in de kerkers die justitie en penitentiair directeuren voor hen gegraven hebben. Daarom blijven wij strijden tegen detentie van onze vriend, en alle anderen die uw inrichting momenteel, en in de toekomst van het vrije leven verstoken houdt.


Onze eisen mogen duidelijk zijn:
- onmiddellijke vrijlating van NN PI 1308 M 070122 0346 !

- onmiddellijke vrijlating van alle gedetineerden in vreemdelingendetentie!

- het einde van justitiele en criminele vervolging van hen die strijden voor of zoeken naar een mooiere wereld voor iedereen en een leven in vrijheid!

 

Autonome solidaire kameraden van NN PI 1308 M 070122 0346