ABC Amsterdam
  |  Introductie  |  Nieuws  |  Contact  |  Steun & Adressen  |  Teksten  |  Achtergrond  |  Dossiers  | 
Introductie 
Nieuws 
Contact 
Steun & Adressen 
BE NL LUX 
AT DE CH 
ES PT IT 
Griekenland 
Oost Europa 
USA 
Teksten 
Mark Barnsley 
Thomas Meyer-Falk 
Achtergrond 
Dossiers 
Aachen 
Belgie 
Barcelona 6 
Hamed Hamed Belaid 
Roberto Catrino Lopez 
Spaanse Staat 






03.2008
Onderstaand pamflet werd uitgedeeld tijdens een bijeenkomst aan de gevangenis van Devoto (Argentinië) in solidariteit met de anarchistische gevangenen in hongerstaking en voor de vernietiging van alle gevangenissen. Er werden spandoeken ontrold en met een megafoon werd het pamflet voorgelezen zodat de gevangenen het konden horen.


*18 tot 29 februari: INTERNATIONALE HONGERSTAKING*

**

**Een aantal revolutionaire anarchistische individualiteiten die opgesloten zitten in Duitsland, Zwitserland, Argentinië en Spanje hebben opgeroepen tot een hongerstaking en mobilisatie tegen de gevangenissen, tegen de repressie, tegen de isolatieregimes, tegen de folter, tegen de levenslange veroordeling en voor de vrijlating van alle zieke gevangenen; van 18 tot 29 februari 2008. De stuwende krachten achter dit strijdinitiatief zijn de anarchistische gevangenen Marco Camenisch (Zwitserland), Rafa Martinez Zea 'Jon Bala' (Spanje), Joaquin Garces Villacampa (Spanje), Gabriel Pombo da Silva 'Musta' en José Fernandez Delgado (Duitsland), Petrissans (die omwille van problemen niet in hongerstaking kon gaan maar ze wel ondersteunt, Argentinië) en Thomas Meyer Falk (die niet in hongerstaking is gegaan omdat hij de methode van hongerstakingen niet deelt, Duitsland).


In Argentinië, in de gevangenissen en de politiekantoren van het progressisme, wordt er gefolterd en wordt de enige functie die elke soort gevangenis heeft verwezenlijkt: niet resocialiseren, maar wel straffen, isoleren, onderwerpen en kleineren. De simpele daad iemand op te sluiten en hem of haar de vrijheid te ontnemen is de grootste folter. Als vijanden van alle gevangenissen uiten we onze solidariteit en breiden we de strijd van onze kameraden uit, voor de vrijheid van alle gevangenen.

Leve de vrijheid, dood aan de gevangenis!


Anarchisten