ABC Amsterdam
  |  Introductie  |  Nieuws  |  Contact  |  Steun & Adressen  |  Teksten  |  Achtergrond  |  Dossiers  | 
Introductie 
Nieuws 
Contact 
Steun & Adressen 
BE NL LUX 
AT DE CH 
ES PT IT 
Griekenland 
Oost Europa 
USA 
Teksten 
Mark Barnsley 
Thomas Meyer-Falk 
Achtergrond 
Dossiers 
Aachen 
Belgie 
Barcelona 6 
Hamed Hamed Belaid 
Roberto Catrino Lopez 
Spaanse Staat 






Contact Information : Gabriel Pomba da Silva


Name: Gabriel Pomba da Silva
Address: AZ: 52ks 22-04
Landgericht Aachen
Postfach 52, DE

Webpage: http://www.escapeintorebellion.info

Notes: Gabriel Pomba da Silva, Jose Luis Fernandez Delgado en Bart de Geeter werden eind juni gearresteerd in Aachen, Duitsland na een ontsnappingspoging aan een drugscontrole aan de grens. Tijdens de vlucht is er een schietpartij met agenten, een gijzeling en wilde achtervolging die tot een einde kwam wanneer het drietal zich verschanst had in een garage.
De 36 jarige Gabriel Pombo da Silva is een bekende Spaanse anarchist die 20 jaar in de Spaanse gevangenissen zat, waarvan 14 jaar in het beruchte FIES isolatieregime. In oktober van vorig jaar keerde hij na een verlof niet meer terug naar de gevangenis, en vluchtte uit Spanje. Gabriel is n van de sociale rebellen/anarchisten die jaren heeft gestreden tegen de isolatie, folteringen en mishandelingen in de Spaanse gevangenissen, door middel van schrijven en individuele en collectieve acties (dagelijks verzet, honger- en wandelstakingen, ontsnappingspogingen,...). De 44 jarige JosFernandez Delgado zat minstens 8 jaar in de gevangenis in Spanje en komt eveneens uit de Spaanse anarchistische beweging. Ook hij ontsnapte uit de gevangenis en leefde ondergedoken. De gebeurtenissen dienen ook beschouwd te worden in het kader van hun individuele achtergronden. De heftige reactie tijdens de vlucht uit de handen van de politie kwam uiteraard voort uit een verregaande drang om vrij te zijn na lange jaren van vernedering en opsluiting. Niet weer wilden deze kameraden terugkeren naar een bestaan vol eenzaamheid en foltering.
Half december is het vooronderzoek afgerond, en zal naar verwachting het proces in februari beginnen. Het dossier is vooralsnog ook doorspekt van valse aantijgingen die een eerlijke veroordeling in de weg staan.