ABC Amsterdam
  |  Introductie  |  Nieuws  |  Contact  |  Steun & Adressen  |  Teksten  |  Achtergrond  |  Dossiers  | 
Introductie 
Nieuws 
Contact 
Steun & Adressen 
BE NL LUX 
AT DE CH 
ES PT IT 
Griekenland 
Oost Europa 
USA 
Teksten 
Mark Barnsley 
Thomas Meyer-Falk 
Achtergrond 
Dossiers 
Aachen 
Belgie 
Barcelona 6 
Hamed Hamed Belaid 
Roberto Catrino Lopez 
Spaanse Staat 






De strafeis tegen de gevangen anarchistische kameraden en beschuldigden in verband met de arrestaties van september van 2003 zijn voltooid.

Op 16 september 2003 voerde de Guardia Civil zes arrestaties uit in Barcelona. Opgepakt werden Rafa, Carol, Joaquin, Igor en Teo (inmiddels vrij) en 1 persoon is voortvluchtig met een internationaal aanhoudingsbevel achter zich aan. Onder zeer repressieve maatregelen werden zij in isolatie gehouden en in de rechtbank door rechter Garzon beschuldigd van lidmaatschap aan een terroristische organisatie en illegaal wapen- en explosieve stoffenbezit. Van deze beschuldigingen is echter nog altijd geen afdoende bewijs. Waar deze mensen vooral schuldig aan zijn is de strijd voor anarchie en solidariteit.

De kameraad íñigo (voortvluchtig) is geclassificeerd onder de zgn. 'rebeldia procesal', wat vergelijkbaar is met 'bij verstek', dus het niet opdagen voor zittingen of zich melden. Vervolgens wordt er tegen kameraad Teo een boete van 9 miljoen peseta plus een gevangenisstraf van 5 tot 10 jaar geeist. Kameraad Roger hangt ook een belangrijke boete en meer dan 50 jaar gevangenis boven het hoofd. Tegen de andere gevangen kameraden (Rafa, Carol, Igor en Joaquín) wordt ook een boete geëist en voor enkelen van hun meer dan 100 jaar gevangenis.

Er is geen twijfel dat deze straffen niet meer zijn dan een lynchpoging van onze kameraden en naar de gehele anarchist beweging. Wij kunnen niet toestaan dat zij hier mee weg komen en wij zouden moeten mobiliseren om de vastberadenheid van onze overtuiging en solidariteit naar onze gevangen kameraden te tonen!

(Bron: www.presosalacalle.tk)

Achtergronden over deze zaak en hetgeen er is gebeurd sinds september 2003 zijn te vinden op: http://abcamsterdam.squat.net/index.php?module=newsmodule&src=@random41fcf9ac149fe∫=&action=view&id=14

Schrijf de gevangenen:

Carolina Forné Roig
C.P. Brieva.
Ctra. Vicolozano-Brieva s/n 05194 Ávila
Spanje.

Rafael Tomás i Gaspar
C.P. de Topas Ctra. n-630, km. 314,
37799- Topas ( Salamanca).

Igor Quevedo Aragai
C.P. Madrid V
Apdo. 200 28791 Soto del Real (Madrid).

Joaquín Garcés Villacampa
C.P. Navalcarnero. Ctra. Nacional V, km 27,7.
28600 Navalcarnero (Madrid).