ABC Amsterdam
  |  Introductie  |  Nieuws  |  Contact  |  Steun & Adressen  |  Teksten  |  Achtergrond  |  Dossiers  | 
Introductie 
Nieuws 
Contact 
Steun & Adressen 
BE NL LUX 
AT DE CH 
ES PT IT 
Griekenland 
Oost Europa 
USA 
Teksten 
Mark Barnsley 
Thomas Meyer-Falk 
Achtergrond 
Dossiers 
Aachen 
Belgie 
Barcelona 6 
Hamed Hamed Belaid 
Roberto Catrino Lopez 
Spaanse Staat 






Opnieuw zien we ons genoodzaakt op te komen voor de vier punten die jullie allen kennen, en die zonder enige twijfel tot onze rechten behoren. Maar deze fascistische en onderdrukkende regering stelt zich boven alle wetten, en terwijl iedereen weet dat de genoemde wetten onrechtvaardig zijn, dat zij die die wetten gemaakt hebben, ze dan op zijn minst zelf naleven! Vandaag zijn ze niet eens in staat ze te doen nakomen. Waarom? Eenvoudigweg omdat in dit gevangenissencomplex, wat de regeringen ook zeggen, duizenden "personen" leven, van rechters, openbare aanklagers, advocaten, .tot heel het kader van de gevangenissen. Geloof je niet dat dit een industrie is zoals elke andere? Waarbij de enige gedupeerden de gevangenen zijn, zoals altijd! In deze moeilijke momenten hebben we verzocht, vanuit de gevangenis van Jaén II, dat de vier punten worden toegepast waarvoor al sinds jaren wordt gevochten, zoals jullie allen weten; waarover niet te onderhandelen valt en die een fundamenteel recht betekenen dat toegepast moet worden.

1) Geen enkele gevangene zou meer dan 20 jaar gevangenis moeten zitten.
Zijn er gevallen waar 20 jaar niet voldoende is? Het lijkt me van niet! Als ik me goed herinner is de levenslange gevangenisstraf afgeschaft in Spanje. Maar dat zijn enkel woorden, want er zijn wel degelijk vele gevangenen die er de volledige 20 jaar hebben opzitten en nog steeds in de gevangenis vertoeven! Hoelang nog? Vele hebben 20 jaar of meer gezeten en moeten nog een andere veroordeling uitzitten. Misschien zitten ze een levenslange gevangenisstraf uit of misschien werden ze veroordeeld om de rest van hun leven in de cel te blijven, maar volgens welke wet? Genoeg! We eisen dat het maximum dat men doet 20 jaar is!

2) Wij vragen dat alle speciale regimes en departementen van eenzame opsluiting worden opgeheven, zoals de F.I.E.S., DERT, etc.!
De behandeling die we krijgen in deze afdelingen is totaal onmenselijk en vernederend waar de foltering, zowel fysiek als psychologisch, dagdagelijks is. Hoelang nog? Tot onze uitroeiing een feit is? Waarom? Genoeg! Dat alle afdelingen voor speciale -en isolatieregimes gesloten worden.

3) Ook vragen we de onmiddellijke vrijlating van alle gevangenen die ongeneeslijk ziek zijn.
Waar staat het geschreven en wie zegt dat we maar moeten sterven in een cel, zoals dat gebeurt in honderden en honderden gevallen? Alle gevangenen hebben het recht om waardig te sterven. Als menselijke wezens, omringd door onze geliefden: familie, vrienden . en niet in een kerker! Gedaan met die onrechtvaardigheid!

4) Alle gevangenen hebben het recht hun straf uit te zitten in hun streek van afkomst, maar men verkiest het om ons te verspreiden om iedere band met onze geliefden te verbreken, om de totale ontworteling van de gevangenen te bekomen!
Genoeg! Dat men voor eens en altijd een einde maakt aan de verspreiding. Talloze transferts, overplaatsingen, zonder reden of rechtvaardiging, gepaard met elke vorm van foltering, moeten we gedurende jaren en jaren ondergaan. Hoelang nog? En dan praten ze over mensenrechten, terwijl ze voor niets respect hebben, ze doen zich voor als democraten, terwijl ze in werkelijkheid dictators zijn. Zij die de wetten hebben gemaakt, hebben dat enkel en alleen gedaan voor hun eigen profijt! Maar ondanks al het onrecht dat ze ons aandoen, blijven we strijden voor een rechtvaardige wereld.

DAAROM ZEGGEN WE JULLIE, KAMERADEN, DAT HOEWEL DEZE FASCISTISCHE STAAT ONS GEGIJZELD HOUDT IN ZIJN SMERIGE CELLEN, WIJ NOOIT ZIJN NORMEN ZULLEN RESPECTEREN EN STEEDS ZULLEN STRIJDEN VOOR ONZE RECHTEN EN VOOR ONZE WAARDIGHEID ALS PERSONEN. DIE STRIJD VOERT ONS NAAR DE VRIJHEID. VERENIGD ZULLEN WE OVERWINNEN. HAAL DE MUREN VAN DE GEVANGENISSEN NEER.

ANARQUIA

Yuma
9/6/2003, Jaen II