ABC Amsterdam
  |  Introductie  |  Nieuws  |  Contact  |  Steun & Adressen  |  Teksten  |  Achtergrond  |  Dossiers  | 
Introductie 
Nieuws 
Contact 
Steun & Adressen 
BE NL LUX 
AT DE CH 
ES PT IT 
Griekenland 
Oost Europa 
USA 
Teksten 
Mark Barnsley 
Thomas Meyer-Falk 
Achtergrond 
Dossiers 
Aachen 
Belgie 
Barcelona 6 
Hamed Hamed Belaid 
Roberto Catrino Lopez 
Spaanse Staat 






Internationaal communique aan allen
5.475, dat is het aantal dagen dat mijn opsluiting nu al duurt. Opsluiting die werd georchestreerd en uitgevoerd door de folterende en fascistische Spaanse staat. Door degenen die zichzelf verdedigers van democratie en VRIJHEID noemen…

5.475, vertaald in de tijd zijn dat 15 ononderbroken jaren in vernietigingskampen zonder dat de staat ook maar enige versoepeling heeft toegestaan in mijn situatie van isolatie. Ik blijf in de isolatiekwartieren van de staat. IN DE EERSTE LINIE... IN DE LOOPGRAVEN, geen overgave zonder STRIJD, zelfs geen duimbreed. En soms vraag ik mij af: WAAR ZIJN JULLIE? als de tijd verglijdt, steeds meer jaren voorbij gaan, en ik STEEDS MEER ALLEEN achterblijf? IK TWIJFEL NIET AAN MIJN STRIJD, WANT HET IS DE REDEN VAN MIJN BESTAAN, maar wel begin ik te twijfelen over in welke mate de libertairen, de bevrijden, geëngageerd zijn in DEZE STRIJD OM DE MUREN VAN DE GEVANGENISSEN AF TE BREKEN. Om deze aberratie die de isolatiekwartieren zijn te laten verdwijnen. IK GA DOOR MET DE STRIJD, en jullie?

Nu dat ik mijn wonden dien te verzorgen, wordt er zout in gestrooid. Ook al omdat jullie stilte, waaraan ik nu wordt blootgesteld, waartoe mijn leven zich ziet gereduceerd worden, nu de ergste foltering is die ik kan ondergaan. MIJN LICHAAM EN GEEST ZOUDEN NIET MEER GEFOLTERD KUNNEN WORDEN, en zij zijn er niet in geslaagd mij meer dan dat te verwonden. Soms kan ik de REDEN van dit STILZWIJGEN niet vatten. Jullie, libertairen van het HART, hebben de verplichting de wereld te vertellen dat 5.475 het nummer is van HAMED HAMED BELAID en als jullie niets kunnen doen opdat het Spaanse volk hun MARTELINGEN tegen mij stopzetten, dan zal dit getal steeds groter worden, en daarmee de SCHAAMTE van al degenen die echte libertairen zijn, van al degenen die nog steeds vechten voor werkelijke vrijheid, niet voor die die de regering verkoopt met zijn wetten en zijn geperverteerde bedoelingen. Ik ben vrij en ik wil meer vrijheid, werkelijke vrijheid.

ER WAS EEN TIJD, de tijd van de collectieve strijd, toen in alle bunkers de stemmen werden verheft. Tegenover de onverzoenlijkheid van de staat bereikten we dat vele kameraden een hogere graad van vrijheid verkregen, de bunkers konden verlaten. MAAR IK blijf hier, en ik vraag me af: waarom? Ik ben een Berber, Moslim, jullie weten dat en de meeste kameraden wisten het toen deze strijd begon. Sinds 5.475 dagen ben ik een gevangene, niet omwille van delicten als diefstal, ook niet gerelateerd met drugs, noch voor “terrorisme” (en terrorisme). IK HEB DIENAREN VAN DE STAAT AANGEVALLEN en degenen die zich VERKOCHT hebben aan de staat. En zonder het te weten, zonder het te pretenderen, was ik een PURE ANARCHIST, libertariër voor 100%.

Moet men peetvaders hebben opdat jullie het leven van een gevangene als een prioriteit nemen? Ik heb geen peetvaders, maar ik heb MIJN STRIJD EN MIJN ACTIES. ZIJ PRATEN VOOR MIJ. Herinner jullie de namen: MANUEL CABELLO MARTÍNEZ, NICOLÁS SÁNCHEZ ALVEROLA, LOSA LÓPEZ, "VALENCIANO". Ook ROMERA CHULIÁ "EL GIRI", XOSÉ TARRÍO GONZÁLEZ, "BARROT" (vermoord in Villanubla), PACO ORTIZ (van Malaga) en de lijst is zeer lang... van KAMERADEN die in ons collectief geheugen zouden moeten blijven, zodat ze kunnen herinnerd worden en de tijd, onvermurwbaar, zal hen voor altijd herinneren. HUN STRIJD IS MIJN STRIJD...

5.475 is het getal van mijn strijd tot op dit moment. Wat ik wil zeggen is dat jullie dit getal in rekening brengen, want daarachter is HAMED HAMED BELAID en ik herinner mij ieder van mijn kameraden die niet konden verder strijden. Waarom? Omdat de dienaren van de staat, van dit fascistische system, hen hebben gedwongen het LEVEN OP TE GEVEN met hun folter, hun vernederingen, hun ketenen...; in één woord, zij werden VERMOORD. Onze kameraden werden ongestraft gedood, niemand heeft hen laten betalen voor hun moorden. En ik schreeuw, reactie en reflectie voor degenen die ondanks alles de waarheid niet willen zien. Jullie weten dat wat ik zeg ZEKER is. De WAARHEID kan niet worden vermoord, zal nooit worden geëlimineerd, dat is waarom het waarheid wordt genoemd.

VRIJHEID, voor ons en voor jullie. Dat is waarom wij ALLEN STRIJDEN, schouder aan schouder, om dat te bereiken...

GROETEN EN VRIJHEID VOOR ALLEN

September 2005
5.475.

HAMED HAMED BELAID
CENTRO PENITENCIARIO MANSILLA LAS MULAS
Apdo 18
24210 Mansilla las Mulas - León
Spanje