ABC Amsterdam
  |  Introductie  |  Nieuws  |  Contact  |  Steun & Adressen  |  Teksten  |  Achtergrond  |  Dossiers  | 
Introductie 
Nieuws 
Contact 
Steun & Adressen 
BE NL LUX 
AT DE CH 
ES PT IT 
Griekenland 
Oost Europa 
USA 
Teksten 
Mark Barnsley 
Thomas Meyer-Falk 
Achtergrond 
Dossiers 
Aachen 
Belgie 
Barcelona 6 
Hamed Hamed Belaid 
Roberto Catrino Lopez 
Spaanse Staat 






Hamed Hamed Belaid is een libertaire gevangene die al vijftien jaar onder het isolatieregime FIES is onderworpen. Vanaf het ontstaan van dit type geheime detentie-omstandigheden staat Hamed vooraan in de strijd tegen deze verschrikkelijke onderdrukking die al aan verschillende kameraden het leven heeft gekost door de aanhoudende eenzaamheid, folter en mishandeling.

Na een aantal jaren van intensieve strijd binnen de muren is het georganiseerd verzet ten onder gegaan, mede door gebrek aan een sterke ondersteuning van mensen buiten. Het is namelijk vooral die zwakke schakel in de keiharde bajesstrijd geweest die veel gevangenen de hoop heeft ontnomen op enige verbetering van de omstandigheden. Zonder een degelijke solidariteit op straat werden de kameraden immers enkel harder aangepakt omdat toch niemand op de hoogte was van de repressie die volgt op verzet.

Onlangs heeft Hamed daarom een noodkreet de wereld in gestuurd om mensen in heel Europa op te roepen de strijd voort te zetten zodat de isolatie doorbroken wordt en de mensonterende omstandigheden eindelijk zullen veranderen. Hamed zelf is verbitterd over het uitblijven van actieve solidariteit met name omdat hij altijd is blijven strijden met alle gevolgen vandien. Hij voelt zich momenteel totaal vergeten. Vooral nu hij verder is geisoleerd van anderen dan ooit tevoren. Hamed verblijft tegenwoordig namelijk in een FIES bunker waar verder niemand verblijft. De hele afdeling is verlaten maar hij blijft zitten.

Wij roepen daarom op tot een nieuwe impuls aan de strijd tegen het FIES regime om Hamed te bevrijden van de vernedering en eenzaamheid. Begin daarom met sturen van een brief of kaartje aan deze kameraad in strijd. Op onze website is een standaard brief te vinden die verstuurd kan worden naar de gevangenisdirectie met de eisen voor verbetering van zijn omstandigheden.

Hieronder een vertaling van een deel van zijn laatste communique aan de wereld wat heet; '5475 dagen achter slot en grendel'.

“5475, dat zijn het aantal dagen die mijn gevangenschap telt. Een gevangenschap die is opgezet en uitgevoerd door de martelende en facistische Spaanse staat. Zij die zeggen voorstander te zijn van democratie en vijheid. 5475 dagen, uitgedrukt in tijd, zijn vijf jaren zonder onderbreking in vernietigingskampen zonder dat de staat enige verlichting heeft gegeven aan mijn situatie van isolatie. Ik blijf achter in de isolatie eenheden van de staat. In de voorste linie, in de loopgraven, geen overgave zonder te vechten, niet een stukje van mijn vitale ruimte. Soms vraag ik me af; “Waar ben je?” als steeds meer tijd voorbijgaat. Hoe meer jaren er voorbij gaan, des te eenzamer ik mezelf hier tref. Geen twijfel over mijn strijd, want dat is waarvoor ik besta. Maar ik begin te twijfelen tot op welke hoogte jullie de libertairen, de bevrijden, betrokken zijn bij deze strijd om de muren van de gevangenissen neer te halen. Om deze afwijking, de isolatie modules, te laten verdwijnen. Ik ga strijdend door, jullie ook? Nu jullie mij achterlaten om mijn wonden te verzorgen, wordt er zout op gestrooid. Hoewel, jullie stilte waar ik nu mee te maken heb brengt mijn leven terug tot de ergste folter waar ik onder kan lijden. Mijn lichaam en geest kunnen niet meer gefolterd worden, en ze zijn er maar in geslaagd om me een beetje te verwonden. Soms kan ik me het waarom van deze stilte maar niet verklaren. Jullie, libertairen uit het hart, moeten de wereld vertellen dat 5475 het getal is van Hamed Hamed Belaid. Als jullie niks doen om een oplossing te bieden voor de vormen van folter tegen mij, dan zal dit getal alleen maar oplopen.”

Hamed Hamed Belaid
CENTRO PENITENCIARIO MANSILLA LAS MULAS
Apdo 18
24210 Mansilla las Mulas – León
Spanje