ABC Amsterdam
  |  Introductie  |  Nieuws  |  Contact  |  Steun & Adressen  |  Teksten  |  Achtergrond  |  Dossiers  | 
Introductie 
Nieuws 
Contact 
Steun & Adressen 
BE NL LUX 
AT DE CH 
ES PT IT 
Griekenland 
Oost Europa 
USA 
Teksten 
Mark Barnsley 
Thomas Meyer-Falk 
Achtergrond 
Dossiers 
Aachen 
Belgie 
Barcelona 6 
Hamed Hamed Belaid 
Roberto Catrino Lopez 
Spaanse Staat 






Naar aanleiding van de start van het proces tegen de anarchisten uit Lecce, Italië op 19 januari 2006, vonden op het grondgebied van de Belgische Staat heel wat solidariteitsacties plaats. Met een gemeenschappelijke pamfletten en posters (waarvan je de tekst onderaan vindt) kwam onze solidariteit met deze kameraden die getroffen worden door de repressie als echte solidariteit naar buiten: door ons in hun strijd tegen alle grenzen, asielkampen en deportaties te herkennen en deze strijd hier lokaal verder te zetten.

Tot nu toe werden er in Ieper, Kortrijk, Gent, Geel, Sint-Niklaas, Antwerpen, Louvain-la-Neuve, Leuven, Brugge en Hasselt pamfletten verdeeld en posters geplakt. In Antwerpen werd één persoon 10 uur gearresteerd omwille van het uitdelen van pamfletten en het zogenaamd overtreden van de Antwerpse politiecodex.

Laten we deze weg van solidariteit verder zetten en verder doen groeien.

In Lecce werd het proces uitgesteld naar 2 maart 2006. De aanvraag om de opsluiting in de gevangenis van Salvatore en Saverio om te zetten in huisarrest werd afgewezen.

Je kan de aangeklaagden gerust schrijven:

Salvatore Signore
Casa Circondariale di Sulmona
Via Lamaccio 21
67039 Sulmona (AQ)
Italië

Saverio Pellegrino
Via Prati Nuovi, 7
CAP 27058
Voghera (Pavia)
Italië

Cristiana en Annalisa (onder huisarrest) :
Cristian Paladini
Via De Mura C2
73100 Lecce

Ferrari Marina
via XXI aprile, 29
73042 Casarano (LE)

SOLIDARITEIT MET ALLEN DIE STRIJDEN TEGEN ASIELKAMPEN EN DEPORTATIES

Op 12 mei 2005 werden in Italië vijf anarchisten gearresteerd in het kader van 'Operatie Nottetempo'.
Vandaag, 19 januari 2006, begint het proces tegen hen onder meer omwille van hun ononderbroken strijd tegen het asielkamp in Lecce, tegen deportaties van mensen zonder papieren, tegen razzia's,...

Zij kozen ervoor om de verantwoordelijken van de asielkampen en de deportaties rechtstreeks aan te vallen - eigendommen, banken die de financiële kant van de zaak regelen, collaborateurs... Zij ondersteunden de immigranten die opgesloten zitten in het asielkamp van Lecce in hun rebellie.

Twee kameraden zitten nog steeds in de gevangenis, de drie anderen staan onder huisarrest. Uiteraard worden ze 'terroristen' genoemd, maar wij weten allemaal dat de echte terroristen zij zijn die immigranten opsluiten, mishandelen en deporteren.

Dit pamflet wil vooral de strijd die zij voerden en zullen voeren tegen het asielbeleid in Europa naar buiten brengen. Zij lieten hun strijd niet verblinden door de holle woorden van politiekers en officiële 'vluchtelingenorganisaties' als 'mensenrechten', 'liefdadigheid',... maar stelden allen die betrokken zijn bij het asielbeleid verantwoordelijk voor de opsluiting, mishandeling en deportatie van mensen zonder papieren. Zij hebben niet geaarzeld om de betrokkenheid van het Rode Kruis, van NGO's, van politiekers, van liefdadigheidsorganisaties bij het management van de asielkampen bloot te leggen.

Elke dag opnieuw verdrinken, verstikken, bevriezen of verdwijnen talloze mensen tijdens pogingen om Fort Europa te bereiken of om erin te overleven. Elke dag opnieuw worden mensen gedeporteerd ter verdediging van de 'ontwikkelde' Staten. Van Noorwegen tot Italië schieten de deportatiekampen als paddestoelen uit de grond. Maar overal ontbrandt eveneens de strijd tegen het asielbeleid. In talloze asielkampen in Europa breken hongerstakingen, opstanden en revoltes uit.

Deportaties stuiten meer en meer op gewelddadig en efficiënt verzet. De maskers van de collaborateurs vallen stilaan af. Overal zijn er broeders en zusters die mee strijden tegen de grenzen en de prikkeldraad van Fort Europa. Ook hier: bezetting van de St-Bonifaciuskerk in Brussel door mensen zonder papieren, acties tegen razzia's en deportaties in Brussel en Antwerpen, betogingen aan asielkampen, de groeiende zelforganisatie van mensen zonder papieren (o.a. UDEP - Unie voor de verdediging van mensen zonder papieren),...

Onze solidariteit met de gearresteerde kameraden in Italië bestaat uit het begrijpen van hun strijd, en die lokaal, hier in België, verder te zetten en uit te breiden.

SOLIDARITEIT MET DE GEARRESTEERDE ANARCHISTEN IN ITALIË

Als anarchisten zien wij de strijd tegen het asielbeleid, de asielkampen en de deportaties beginnen in de straat. Meer dan ooit tevoren is het mogelijk om in de straat de solidariteit op te bouwen. In medeplichtigheid bij weerstand tegen politierazzia's; in de strijd tegen de voortdurende controles op trams, stations, pleintjes,... die onze buurten militariseren; in de rusteloze afwijzing van elke scheiding die de heersers van deze maatschappij ons willen opleggen (Belgen en buitenlanders, legale immigranten en illegalen,...). Zolang onze zusters en broeders in asielkampen worden opgesloten, vermoord worden zoals de bootvluchtelingen voor de kusten van Fort Europa, gedeporteerd worden omdat ze geen geldige papieren hebben, zolang er Staten en grenzen zijn - zolang zullen wij vechten en strijden voor een wereld zonder prikkeldraad, zonder douane's, zonder politie en zonder overheersing.
Wij vragen jullie, lezers en lezersters van dit pamflet, om medeplichtigheid in deze strijd voor een betere wereld. Lang genoeg hebben politiekers (zoals de poppenkast over de razzia's op de trams en de nakende deportatie van de verstekelingen uit Nigeria) onze strijd gerecupereerd door langs de ene kant zogezegd te protesteren tegen 'ondemocratische toestanden' en 'humanitaire drama's', en langs de andere kant de bouw van nieuwe asielkampen goed te keuren. Lang genoeg heeft de liefdadigheid van zij die alles te verliezen hebben onze waardigheid en strijdbaarheid kapotgemaakt. Onze compromisloze strijd voor vrijheid is bezig - niet alleen hier, maar in heel Europa en in de hele wereld.

Laten we duidelijk zijn: asielcentra zijn kampen...
"Asielcentra waar immigranten hun deportatie afwachten omschrijven als 'kampen' is geen retorische benadrukking maar een strikte definitie. De kampen van de nazi's waren concentratiekampen voor mensen waarvan de politie dacht dat ze gevaarlijk waren voor de Staat. Het was 'preventieve opsluiting', zonder enige vorm van proces. Kampen waren dus geen plaatsen waar je moest boeten voor een misdaad. Het waren plaatsen waar de regel haar uitzondering stelt; de legale opschorting van de legaliteit."

uit artikel 'Aan de Immigranten' , tijdschrift Tempi Di Guerra

GEEN GRENZEN, GEEN NATIES; STOP DEPORTATIES LIEFDE EN KRACHT VOOR ALLE VERVOLGDEN, VOORTVLUCHTIGEN EN REBELLEN

29/01/2006, Gesloten centrum Vottem, 14u, Betoging tegen asielkampen
25/02/2006, Brussel-Zuid Station, 14u, Betoging tegen asielbeleid