ABC Amsterdam
  |  Introductie  |  Nieuws  |  Contact  |  Steun & Adressen  |  Teksten  |  Achtergrond  |  Dossiers  | 
Introductie 
Nieuws 
Contact 
Steun & Adressen 
BE NL LUX 
AT DE CH 
ES PT IT 
Griekenland 
Oost Europa 
USA 
Teksten 
Mark Barnsley 
Thomas Meyer-Falk 
Achtergrond 
Dossiers 
Aachen 
Belgie 
Barcelona 6 
Hamed Hamed Belaid 
Roberto Catrino Lopez 
Spaanse Staat 






Open brief van een aangeklaagde terreurverdachte, Arabier en moslim

Sinds het voorjaar van 2002 zit onder anderen ene heer Mohamed Abu Dhess in Duitsland gevangen in isolatie. Men beschuldigd hem en enige andere mannen uit het Nabije Oosten, dat ze een terroristische vereniging opgericht en aanslagen in Duitsland gepland hebben. Op een andere plek heb ik al over hem en in het bijzonder zijn proces bericht:


http://www.de.indymedia.org/2004/06/84744.shtml
http://www.de.indymedia.org/2004/07/87117.shtml


De heer Dhess werd in oktober 2004 in Der Spiegel opnieuw gerekend tot het milieu van de volgens berichten van de Geheime Dienst in Irak actieve Al-Zarkawi. Daarop vroeg de heer Dhess mij het volgende – citaat – “Open brief aan de media” te verspreiden, waarin hij het volgende schrijft:


“Mijn naam is Mohamed Abu Dhess. Ik zit nu 2,5 jaar in isolatie voor het vermeend vormen van een terroristische vereniging. Het enige bewijs voor mijn aanklacht zijn de verklaringen van een fantast, die beweert dat hij eens de lijfwacht van Osama bin Laden is geweest. Wie deze persoon ziet, begrijpt zowel uit zijn optreden als uit zijn verhalen, dat hij een fantastische sprookjesverteller voor zich heeft, die elke dag nieuwe en nog onwaarschijnlijkere verhalen te binnen vallen.

In een volledig overdreven terroristenhysterie zetten media en justitie steeds meer aan tot een onverschillige acceptatie van deze sprookjes. Begerig wordt elk woord zonder enige toetsing als bewijs aangegrepen en tot wilde speculaties verwerkt. Alleen al wat mijn eigen persoontje bertreft werd ik bevorderd tot “rechterhand van Zarkawi”, wiens naam en gezicht mij slechts uit de media bekend zijn. Wiens doel ik nog niet eens precies ken.


Ik heb nog nooit contact gehad met deze “Zarkawi” en evenmin met die groep om hem heen. Maar ja, wat heb ik er aan om een vermeende “lijfwacht en vriend van Osama bin Laden” te weerspreken?!

Het enige waarvan men mij werkelijk beschuldigen kan is dat ik Arabier en moslim ben.


Om de volgende redenen schrijf ik deze open brief aan de hopelijk nog bestaande voorvechters van vrij journalisme. Niet alleen om op mijn onverdraagbare persoonlijke situatie te wijzen, maar vooral uit bezorgdheid dat deze tendentieuze en speculatieve berichtgeving een genadeloze hetze tegen alle moslims inleidt en de kloof tussen onze culturen nog verder verdiept. Zulk journalisme werkt hand in hand met iedereen, die geweld en dood verspreidt.


Laat dat niet toe!


Was getekend,

Mohamed Abu Dhess

C/o JVA

Rochusstr. 350

D-50827 Köln

Duitsland”


De heer Dhess verwijst al naar deze vermeende lijfwacht van Osama bin Laden, die hem – de heer Dhess – als kroongetuige zwaar belast. Uit “der Süddeutschen Zeitung” valt nog te vernemen, dat Shadi Abdalla, de kroongetuige, niet slechts tegen de heer Dhess getuigde, maar ook in Hamburg in een volledig ander proces als getuige optrad. Daar belastte hij de Marokkaan Mounir el Motassadeq. Hij beweert dat hij Motassadeq gezien heeft tijdens een toespraak van Bin Laden in Afghanistan.


Kroongetuigen” vertellen de onwaarschijnlijkste verhalen, enerzijds om hun eigen straf zo laag mogelijk te laten uitvallen, anderzijds vaak ook uit geldingsdrang. Niet in de laatste plaats heeft het proces tegen de “Revolutionaire Cellen” in 2002-2004 bij de Rechtbank in Berlijn dit aangetoond.

Nadat de hysterie van de 70-er en de 80-er jaren wegens vermeende linkse terroristische pogingen verflauwde en daarmee de kroongetuigenregeling aan betekenis verloor, beleven kroongetuigen nu in de processen tegen de moslims een Renaissance!


Thomas Meyer-Falk

c/o JVA - Z. 3117

Schönbornstr. 32

D- 76646
Bruchsal

Duitsland
webstek: http://www.freedom-for-thomas.de

November 2004