ABC Amsterdam
  |  Introductie  |  Nieuws  |  Contact  |  Steun & Adressen  |  Teksten  |  Achtergrond  |  Dossiers  | 
Introductie 
Nieuws 
Contact 
Steun & Adressen 
BE NL LUX 
AT DE CH 
ES PT IT 
Griekenland 
Oost Europa 
USA 
Teksten 
Mark Barnsley 
Thomas Meyer-Falk 
Achtergrond 
Dossiers 
Aachen 
Belgie 
Barcelona 6 
Hamed Hamed Belaid 
Roberto Catrino Lopez 
Spaanse Staat 






Tweede week van februari Portugal - In Lissabon wordt een ZARA-winkel aangevallen in solidariteit met de gearresteerde anarchisten in Barcelona.

15/02 Frankrijk - In Marseille wordt het Spaanse Consulaat bezet tegen de anti-anarchistische repressie in Barcelona van de afgelopen weken. 19/02 Spanje - In Lugo worden twee bankfilialen aangevallen met molotovs. De actie wordt opgeëist in solidariteit met de Ruben en Ignasi (gearresteerd in Barcelona, februari 2006) en Sergio L.D. (tegen wie de twee bankfilialen klacht indienden en schadevergoeding eisten naar aanleiding van de rellen tijdens de EU-top in 2003). 20/02 Spanje - Buurtbewoners uit Sants (waar Ruben en Ignasi woonden) houden een solidariteitsbetoging in hun wijk.

20/02 Spanje - Een ontplofbare combinatie van benzine en ether wordt geplaatst voor een satelietontvanger in de wijk Molins de Rey, Barcelona. De actie wordt opgedragen aan Ruben en Ignasi.

20/02 Spanje - In Barcelona worden op twee plaatsen straten geblokkeerd. Er worden spandoeken ontrold om de vrijlating te eisen van Ruben en Ignasi, die op 9 februari 2006 werden gearresteerd.

22/02 Spanje - In Andalusië wordt een kantoor van UPS (bedrijf met banden met Huntingdon Life Sciences) aangevallen: de ruiten worden ingesmeten en molotovs naar binnen gekeild. De actie wordt opgeëist in solidariteit met de gearresteerde anarchisten Ruben en Ignasi uit Barcelona en de Earth/Animal Liberation Front in de Verenigde Staten.

23/02 Spanje - In Madrid worden de ruiten van een immobiliënkantoor en een bank ingesmeten in solidariteit met de gearresteerde anarchisten in Barcelona.

23/02 Spanje - In Bilbao wordt een solidariteitsbetoging gedaan met Ruben en Ignasi.

23/02 Spanje - In Barcelona installeert de Gewapende Arm van de Architecten zonder Grenzen een nieuw verluchtingssysteem in een bankfiliaal van BBVA - ze smeten de ruiten in. Ze dragen deze artistieke expressie op aan de rebellen die in september 2003 en op 9 februari in Barcelona werden gearresteerd.

23/02 Spanje - In Gracia, Barcelona worden 14 bankautomaten dichtgelijmd in solidariteit met Ruben en Ignasi.

24/02 Spanje - In Alcobendas worden drie bankfilialen aangevallen. De sloten en de bankautomaten worden dichtgelijmd, de ruiten worden bijgeschilderd in solidariteit met Ruben en Ignasi.

24/02 Spanje - In Barajas worden grote reclamepanelen getransformeerd tot kreten van solidariteit voor Ruben en Ignasi. Er worden eveens solidariteitspamfletten verspreid die de nieuwe aanval van de repressie uitleggen.

28/02 Spanje - In Barcelona worden nogmaals 3 mensen gearresteerd. 's Nachts gingen er meer dan 20 vuilbakcontainers in vlammen op, er worden molotovs gesmeten tegen geparkeerde auto's en tegen een school.

01/03 Argentinië - In Buenos Aires vindt een solidariteitsbetoging plaats met de gearresteerde anarchisten in Barcelona.